Toate produsele sunt in stoc. 069570190 062117727
  • Română
  • Русский
  • English

Tipuri de împletituri lănțișoare

Fie că alegi un pandantiv în formă de soare, zodie, nume sau cruciuliță…, pentru femei sau bărbați, alegerea lănțisorului nu este mai puțin importantă, pentru a evita neplăcerile ulterioare, cum ar fi ruperea acestuia.

Ei bine, există mai multe modalități de a creea aceste bijuterii. Cea mai veche este munca manuală, care necesită mai mult timp pentru executare și o înaltă calificare a maestrului, se remarcă prin durabilitate ridicată dar implică și prețuri mai mari.

Astăzi, în mare parte, lanțurile sunt țesute într-o mașină specială, ceea ce necesită utilizarea de echipamente de înaltă precizie. Această metodă vă permite să faceți bijuterii subțiri, de o greutate aproape neînsemnată. Grosimea minimă a firului este de numai 0,15 mm!

Totuși, nu toate tipurile de țesături sunt disponibile pentru producția industrială, deci, prin urmare, munca unui bijutier rămâne în unele cazuri indispensabilă.

Complexitatea fabricării acestor bijuterii diferă de la un tip la altul, la fel ca și aspectul acestora.
Vă prezentăm cîteva tipuri de de lanțuri de țesut (împletituri):

 

Țesutul “Bismarck”– (denumită “cardinal” sau “kaiser”), provine de la numele cancelarului german Otto von Bismarck. Aceste tipuri de lănțisoare prezintă rezistență la uzură și durabilitate suficientă. Țesutul constă din mai multe rânduri și arată foarte masiv. Acest tip de țesut este potrivit atât pentru bărbați cât și pentru doamne, căci se combină perfect cu costumul de afaceri și rochia de seară.

Toate soiurile acestui tip de lanțuri sunt realizate din spirale elastice individuale, care sunt conectate în perechi și presate cu o presă specială. Lanțul, realizat în stilul “Bismarck”, redă un aspect aristocratic proprietarului său.

Țesutul “Șarpe” reprezintă un cablu elegant, cu legături compacte, care seamănă cu solzii de șarpe. O astfel de țesere este adesea aleasă nu numai pentru lanțuri, ci și pentru brățări.

ȚesutulAncoră” – legăturile sunt fixate perpendicular între ele, ceea ce face ca produsul să semene cu un lanț de ancorare (de aici și numele). Inelele pot fi alungite sau pot avea o forma clasică, adică rotundă (este potrivit pentru fabricarea de produse universale). În plus, acest decor este ușor de fabricat, iar configurația legăturilor este cea mai bună caracteristică pentru purtarea unui astfel de lanț cu un medalion sau o cruce. La Kuki majoritatea împletiturilor lanțurilor  pentru coliere și brățări este de tip ancoră.

Țesutul “Figaro” aceast tip implică alternarea legăturilor ovale și rotunjite.

Țesutul “Nona”Aceasta este pur feminin: drăguț, elegant, dar în același timp foarte dur. Iar secretul constă în faptul că în interiorul marilor legături principale, puțin răsucite și situate în același plan, sunt plasate cele mai mici. Se pare că legăturile interne și externe sunt interconectate, ca și cum ar fi peste, ceea ce nu numai că face produsul original, interesant și aparent voluminos, dar oferă, de asemenea, o putere suplimentară.

Mai nou, giuvaierii crează lănțisoare din ce în ce mai deosebite, precum sunt și lănțișoarele tip “Trandafir” care reprezintă exclusiv versiunea feminină și se aseamănă cu o panglică de flori volumetrice. Chiar dacă au o greutate mică, lanțurile arată destul de voluminose. Modelele subțiri de legături de formă rotundă sunt fixate împreună sub forma unui mugur.

 

Indiferent de alegerea făcută, vă îndemnăm să selectați cu grijă și atenție lănțișoarele, doar de la producători licențiați, care oferă bonul de casă pentru a evita surprizele neplăcute.