Zăcămintele mondiale de aur și cei mai mari producători de aur

Aurul este elementul chimic din tabelul periodic care are simbolul Au. Este elementul cunoscut din cele mai vechi timpuri. Este cules sub forma unor bucăți strălucitoare din nisipurile râurilor și din depunerile aluvionare. Acest metal pur este prea moale pentru folosirea sa ca bijuterie. Metalele care se folosesc în amestec cu aurul, pentru a-l întări, pot modifica culoarea lui, rezultând astfel un aur de diferite culori cum ar fi galben, alb și roșu. Acest amestec determină numărul de carate al aurului.

Oamenii au fost atraşi de aur de la începuturile civilizaţiei, semne ale goanei după acest metal preţios dăinuind de mai bine de şase mii de ani.

Aurul este un metal foarte prețios, văzut adesea ca o investiție, ca o podoabă pentru afișarea statutului social, dar este și o componență a produselor electronice.

Conform datelor din februarie 2020 sunt trei ţări care domină producţia de aur la nivel mondial : China, Australia şi Rusia. China produce mai mult aur decât orice altă țară. Astăzi, China produce 440 tone metrice de aur în fiecare an, mai mult decât oriunde în lume. Australia este a doua țară cu cea mai mare producție de aur din lume, cu aproximativ 300 tone produse annual. Rusia este plasată pe locul trei,cu producția anuală a aurului de 255 tone.

Așadar, majoritatea producției actuale provine din minele vechi, exploatate în ultimele decenii.

Aurul a fost, este şi va rămâne una dintre cele mai preţuite comori ale omenirii, fie la nivel de individ sau de grup. Deși aurul nu mai servește ca obiect de schimb, acesta rămâne o oportunitate de investiții și ar putea oferi protecție guvernelor împotriva inflației sau a recesiunii.

Compania Kuki produce bijuterii confecționate din aur 585 așa cum ar fi cercei, coliere, pandative și brățări.