Toate produsele sunt in stoc. 069570190 062117727
  • Română
  • Русский
  • English

Cum alegem bijuteriile pentru copii?!

Cred că fiecare mămică, abia așteptă momentul când va merge la cumpărături pentru a alege bebelușului său, care încă este în burtica ei, cele mai moderne și „drăgălașe” hăinuțe… Și asta e atât de frumos! O varietate de culori și imprimeuri. O alegere bazată pe emoții, precum și unele cunoștințe despre țesătură și mărime. E simplu… Dar cum procedăm atunci când alegem o brățară, un colier, sau o pereche de cerceluși  pentru cei micuți, căci comoditatea și siguranța sunt esențiale.
Venim noi cu câteva sfaturi la acest subiect.                                                                                                       Consider că ar fi cazul să începem cu cerceii, ”de ce?” pentru că sunt, de obicei, primele bijuterii ale fetiței. Aceștia trebuie aleși cu mare grijă, căci pot fi pierduți, pot cauza alergii, și cel mai grav, pot duce la rănirea urechiușelor, lucruri pe care nu le dorește nici o mămică. Optați pentru bijuteriile care nu conțin nichel, crom sau cupru, pentru a evita alergiile, de regulă, cele mai potrivite sunt cele din argint, aur și platină. Evitați procurarea cerceilor care se pot agăța în haine și alegeți forme cât mai sigure, care să aibă un sistem de închidere special gândit pentru siguranţa copilului și care să nu se deschidă uşor. În ceea ce privește designul , vă recomandăm să optați pentru modele ”jucăușe” și vesele cu anumite motive inspirate din natură, precum fluturași, buburuze, floricele, steluțe,  pisicuțe, îngerași care sunt potrivite pentru orice vârstă.

      Pentru lănțișoare și brățări este important ca acestea să nu fie prea strînse în jurul gâtului sau a încheieturii, deoarece pot provoca răni, pot împiedica circulația sângelui și chiar pot duce la asfixie, în cazul lănțișoarelor. Din punct de vedere al metalului din care sunt fabricate, rămâne aceleași indicații ca și în cazul cerceilor.

      Cele mai preferate, dar și care au o valoare mai mare la nivel emoțional sunt brățările și colierele personalizate cu numele, data nașterii, data botezului, sau orice alt detaliu cu o deosebită semnificație pentru copil, care rămân o amintire ce persistă în timp.

      Dacă sunteți într-o dilemă în ceea ce privește lungimea unei brățări pentru bebeluș, care crește văzând cu ochii, v-aș sugera să optați pentru cele pe ață care sunt reglabile și pot fi purtate mult timp, iar apoi pandantivul se poate anexa pe lănțișor. Simplu, practic și comod!

     Pentru inelușe optează mai des fetițele de la 10 ani, acestea trebuie să fie rezistente, reglabile, să nu conțină piese ascuțite și evident fabricate din material hipoalergenic. Așa cum inele sunt cel mai frecvent expuse la apă, ar fi recomandabil să vă orientați spre piese care nu se oxidează în timp, de exemplu, cele prelucrate cu rodiu, din aur, platină, pentru ca acestea să vă servească mult timp.

Ei bine… selectați cu grijă bijuteriile pentru ca ele să nu prezinte un pericol pentru micuț.

La Kuki avem o varietate de coliere, brățări și cercei pentru copii în stil minimalist. Îngerași, steluțe, inimioare, pisici, ursuleți sunt doar câteva din modelele noastre meșterite cu drag! Efectuăm și bijuterii personalizate.