Toate produsele sunt în stoc. 069570190 062117727
  • Română
  • Русский
  • English

Bijuteriile placate cu rodiu de culoare neagră.

Cred că fiecare din noi, femeile, avem acea rochiță neagră, elegantă, pe care o purtăm pentru că ne arată mai suple. Fiecare dintre noi, are acea pereche de pantofi negri, cu care ne asortăm rochița cea roșie, pe care o alegem când mergem la evenimente speciale. Cred că fiecare dintre noi, are acea pereche de pantaloni clasici, negri, cu care ne asortăm camașa cea albă cu decolteu subtil. Și da… despre geanta cea neagră nu cred că mai e cazul să exemplificăm. Iar… ce spuneți de asortarea ținutelor cu bijuteriile din argint negru (nu, nu despre cele oxitate în timp, sau falsificate), vorbim despre argintul proba 925, care este prelucrat cu rodiu de culoarea neagră, care defapt și stârnește întrebarea: „ Ce metal mai este și acesta?”

Deci, rodiul este un tip de platină, care este rar, foarte dur și rezistent la coroziune. Având în vedere punctul de topire și durabilitatea mai mare a acestui metal, bijutierii folosesc de obicei rodiul ca placare, pentru a face bijuterii din argint mai strălucitoare și rezistente.
     Rodiul negru este, de fapt, doar una dintre multe culori de rodiu. În starea sa naturală, rodiul este alb-argintiu, cu toate acestea, pot fi create culori închise care variază de la gri deschis la negru.

De ce să alegem bijuteriile prelucrate cu rodiu negru?

Aspectul: rodiul negru oferă bijuteriilor un luciu întunecat și radiant și are o senzație de rece. Se asortează de minune cu ținutele clasifice.

Durabilitatea: rodiul negru este, de asemenea, extrem de dur și capabil să reziste zgârieturilor și coroziunii. În plus, nu se șterge!

Costul: în timp ce rodiul negru este un metal prețios și face parte din grupa platinei, este mai puțin costisitor decât platina.

Este important să rețineți că, la fel ca orice finisaj placat, placarea cu rodiu se va estompa în timp și cu uzură – în special dacă piesa intră în contact direct și frecvent cu pielea dumneavoastră. Vă recomandăm să vă îndepărtați bijuteriile placate înainte de a intre în baie, mare sau bazin, deoarece expunerea la sare, umiditate și alte substanțe chimice pot provoca deteriorarea placării.

Atunci când este placat cu o placare groasă, de înaltă calitate, cele mai multe bijuterii negre din rodiu își vor menține finisajul până la un an. Dacă este necesar, puteți apela la un bijutier profesionist pentru a lustrui și replica.

Dacă căutați bijuterii din argint negru 925 (coliere, brățări, cercei), atunci ați ajuns la locul potrivit. La KUKI,  suntem mândri de colecția noastră de bijuterii placate cu rodiu negru, apărută recent: noiembrie 2019.