Tipuri de închizători ai cerceilor, avantaje și dezavantaje…

Cred că cele mai purtate bijuterii sunt cerceii… încă de mici fetițele ”probează” cerceii mamei simțindu-se astfel  adevarate prințese…

Și cred că toate dintre noi, femeile, au simțit măcar o dată ce dezamăgire este să îți pierzi unul din cerceii preferați… dar de ce se întâmplă acest lucru? Inițial toate dăm vina pe modelul de închizătoate a acestora. După cum v-ați dat seama în acest articol vom vorbi despre tipurile de cercei în funcție de închizătoare…

Esențial, se disting 4 tipuri  de închizători ai cerceilor:

  1. Cercei cuie (șurub)

Cerceii cu închizătoare de tip cuie au un design simplu, sunt practici, comozi și pot fi purtați în fiecare zi. Se potrivesc în special cerceilor de dimensiuni mici, pentru maturi, sau pentru copii. Sistemul de prindere este unul foarte simplu, tija atașată de partea din față a cerceilor este introdusă în lobul urechii și prinsă ulterior la spate cu un șurub sau cu dop silicon. Un dezavantaj este faptul că pot fi deranjanți în timpul somnului, așa că ideal ar fi să fie scoși pe timp de noapte. Iar un mare avantaj este faptul că se fixează exact pe lobul urechii și pot fi ajustați la mărimea necesară. Când  îi scoateți trebuie să aveți grijă să îi depozitați împreună pentru a nu se pierde.

  1.   Cârlige africane

Acest model de închizătoare este utilizat mai mult pentru cerceii lungi și agățători. Cerceii care au închizătoare de tipcârlige africane sunt foarte ușor de prins în ureche: tija ovală se introduce prin lobul urechii, unde va rămâne fixată datorită greutății cerceilor, însă riscul să îi pierdeți este mult mai mare decât la celalalte tipuri. Însă îi puteți fixa cu un dop de silicon, care  nu este vizibil fiind ascuns în spatele lobului urechii.

  1. Tortițe Lever back sau mai numiți și cu închizătură englezească.

Acesta este un model de închizătoare se potrivește stilului elegant, sunt simpli și comozi, foarte răspândit peste tot în lume. Folosiți pentru cercei de mărime medie, nu foarte lungi, această închizătoare se prinde printr-un cârlig care trece prin lobul urechii pentru a se prinde apoi într-un clip mecanic. Deși sunt ușor de pus și de scos, probabilitatea ca să cadă și să îi pierdeți este minimă.

         4. Prinderea cu arc
 Acest tip de închizătoare este specifică cerceilor rotunzi, de tip cerc. Aceștia, de regulă, sunt cu  arc în care  tija cercelului este introdusă în tubulopus. Sunt simplu de utilizat și destul de siguri.

Indiferent pentru care tip de cercei optați, în fiecare zi sau pentru ocazii speciale, aveți grijă cum îi păstrați și depozitați.