Toate produsele sunt in stoc. 069570190 062117727
  • Română
  • Русский
  • English

Titlurile metalului prețios-aur

Aurul este unul dintre cele mai scumpe și mai valoroase metale de pe pământ.El poate fi numit metal etern,deoarece aurul pur nu ruginește.Aurul este cel mai maleabil dintre metale.Pentru realizarea bijuteriilor aurul este amestecat cu alte metale pentru a-i conferi rezistenţa necesară. Prin urmare,pentru durabilitate se aliază cu diferite metale cum ar fi cupru,argint,zinc.Bijuteriile prețioase de fabrică au întotdeauna un simbol unic pentru tipul de metal preţios,alături fiind precizat titlul redat în cifre.Titlul este valoarea aliajului,care indică numărul unităţilor de greutate a metalului preţios de bază la o mie unităţi de greutate a aliajului.Există două tipuri principale de diviziune a metalelor prețioase:

-titlul de probă metrică,este un număr de trei cifre,care indică procentul de aur din aliaj

-Sistemul Karat a fost completat de sistemul de finețe,în care puritatea metalelor prețioase este notată în părți de metal pur în aliaj

Iată care sunt cele mai cunoscute titluri de aur:

Aur 375 conține doar aur pur 37,5%.În compoziția acestuia este adăugat cuprul și argintul. Bijuteriile din aur 375 sunt foarte durabile,însă articolele își pierd rapid luciu dacă nu sunt îngrijite în mod corespunzător.Aurul 375 este 9 carate.

Aur 500 constă din 50% aur pur și este de 12 carate.Acest titlu este rar folosit pentru confecționarea colierelor,inelelor,cerceilor,brățărilor și pandativelor.Astfel de bijuterii devin mai închise la nuanță peste doi-trei ani.

Aur 585 conține aur pur 58,5%,restul sunt metale precum argint,cupru și paladiu. Aliajul de aur de 585 este foarte durabil și rezistent în timp. Valoarea de testare a aurului de 585 corespunde în sistemul Karat la 14 carate.Datorită adaosurilor de metale,se obțin diferite nuanțe de culori a aurului cu titlul 585 cum ar fi roșu,alb și verde.

Aur 750 reprezintă  75% aur pur.La aliajul de aur se adaugă următoarele componente: argint,cupru și platină.Metalul prețios cu titlul 750 corespunde în sistemul Karat la 18 carate.Se prelucreză simplu,se supune ușor lustruirii, dar nu este practic pentru a fi purtat zi de zi. Mai ales dacă este un inel.

Aur 900 este de înaltă calitate – 90% din aur în aliaj, restul de 100 este argint și cupru,în anumite proporții.Bijuteriile din aur cu acest titlu sunt utilizate foarte rar în prezent .Există doar câteva cazuri de confecționare a bijuteriilor din acest eșantion de aur.

Aur 958 este un aliaj de înaltă calitate,conține 95,8% aur pur.Acest aliaj corespunde în sistemul Karat la 23 de carate. Culoarea aurului este aproape echivalentă cu cea a aurului pur.Bijuteriile sunt foarte moi,se zgârie ușor și își pierd aspectul exterior repede.Juvaierii folosesc foarte rar titlul 958 la fabricarea obiectelor prețioase.Prețul lui este la fel cu cel al aurului pur.

Asigurați-vă și verificați semnul de marcare și titlul bijuteriilor din aur.Ele sunt adesea ori aplicate pe cârligele cerceilor,pe închizătoare de pe lănțișor.Noi,compania Kuki meșterim cu drag cercei,brățări și coliere din aur cu titlul 585.Obiectele prețioase cu astfel de aliaj sunt cele mai practice.