Toate produsele sunt in stoc. 069570190 062117727
  • Română
  • Русский
  • English

Semnificația simbolului infinitului.

Simbolul infinit provine din latina “infinitus” și se traduce fără margini. În diferite domenii precum filozofia, religia, infinitul este atribuit lui Dumnezeu, perfecțiune și armonie. În Feng Shui infinitul simbolizează energie benefică.  Simbolul mai este numit nodul eternității, al iubirii, nodul mistic.

Simbolul infinitului este format din două cercuri ce se completează reciproc și se aseamănă cu cifra 8 care se consideră una din cele mai de succes cifre. Cele două cercuri prezintă legătura infinită dintre cer și pământ, creator și creație.

Simbolul infinitului a fost reprezentat dea lungul timpului sub diverse forme: două triunghiuri cu vârfurile conectate, un șarpe care iși înghite coada (oroborusul), roata vieții/norocului cu 8 spite sau o buclă sub forma cifrei opt.

Din punct de vedere biologic, o asemănare cu simbolul infinit o putem vedea la cele două catene spiralate ale ADN-ului. De asemenea, numărul celor 64 de codoni ai codului genetic reprezintă cifra 8 la puterea a doua.

În viața contemporană simbolul infinitul are rolul de a aduce armonie în relația de cuplu. Tot el ne face să contemplăm asupra faptului că orice acțiune săvârșită de noi va aduce o reacțiune, un fel de boomerang în viața noastră.

Oamenii preferă să poarte acest simbol cu ei fie printr-o bijuterie, fie printr-un tatuaj ca să-și aducă aminte de posibilitățile nemărginite pe care sunt în stare să le facă, să mențină energia pozitivă din jur și să acționeze spre descoperirea lor.

Sursa: https://folconcept.ro/simboluri-sacre/infinit/, https://www.energiaconstiintei.ro/simbolul-infinitului/