Toate produsele sunt in stoc. 069570190 062117727
  • Română
  • Русский
  • English

Istoria cristalelor Swarovski

Cu siguranță  fiecare a auzit despre faimoasele pietre prețioase Swarovski, cunoscute prin strălucirea și frumusețea lor, însă puțini știu istoria acestora. Deci vă informăm noi!

Istoria cristalelor Swarovski datează din 1895 când Daniel Swarovski născut pe 24 octombrie 1862, în Boemia,  a inventat o masina de taiat și șlefuit cristale. Până atunci, cristalul era tăiat manual, aşa că invenţia sa uşura mult munca depusă. Noul procedeu era mult mai precis și piermite realizarea celor mai deosebite bijuterii, sub diferite forme și culori.

Daniel Swarovski considerând cristalul ca fiind cel mai valoros și fin material, și-a transpus în munca sa toată creativitatea și efortul, astfel găsește și rețeta pentru a obține cristale taiate perfect, iar mari case de moda și bijuterii din lume sunt pasionate de cristalele Swarovski.

Simbolul care este astăzi recunoscut la nivel internațional a acestor pietre de o adevărată frumusețe este imagine a lebedei stilizate.

Swarovski a colaborat cu Victoria’s Secret și cu Salonul lor de modă. De asemenea, cântăreața americană Madonna purta o rochie de cristal Swarovski în turneul ei Rebel Heart în timp ce interpretează piesa Music, Rihanna a purtat, de asemenea, o rochie plină de cristale Swarovski în apariția ei la American Grammy. Mănușa de cristal a lui Michael Jackson a fost, de asemenea, marca Swarovski.

În prezent, de  producția cristalelor se ocupă a cincea generație a familiei Swarovski,  iar însuși procesul de lucru se face computerizat în variantă 3D.

Așadar, cristalele Swarovski creează o lume mai strălucitoare și reprezintă un impuls nesfârșit pentru creativitate și inovație.

Compania Kuki utilizează în producția bijuteriilor sale cristale Swarovski achiziționate de la distribuitorii oficiali Swarovski. Bijuteriile din argint cu cristale Swarovski au apărut încă din Noiembrie 2018 în gama de produse Kuki.