Toate produsele sunt in stoc. 069570190 062117727
  • Română
  • Русский
  • English

Întreținea bijuteriilor din aur

Orice femeie dorește să arate impecabil, iar rochia, bijuteriile și pantofii pot accentua cu siguranță feminitatea și eleganță acesteia… Accesorizate corespunzător, creează o imagine memorabilă în ochii celor din jur. Dar ce se întâmplă atunci când bijuteriile își pierd din aspectul estetic? Vă prezentăm câteva sfaturi pentru întreținerea bijuteriilor din aur.

Pentru bijuteriile din aur nu este specifică apariția diferitor pete, însă în timp își pot pierde din strălucire, din cauza depunerilor de praf, murdărie. Pentru a le curăța, puteți folosi o soluție din apă călduță și săpun lichid, în care să lăsați bijuteriile timp de 15-20 de minute, iar apoi cu o  periuță moale, îndepărtați apoi depunerile de pe bijuterii, sau alte soluții ar fi:

Curățarea aurului cu amoniac

    Metodă presupune să folosiți o soluție cu amoniac, amestecând o parte de amoniac cu șase părți de apă, scufundați bijuteriile timp de un minut în acest amestec, clătiți bine și uscați fiecare piesă în parte. Important să nu lăsați bijuteriile la înmuiat mai mult de 1-2 minute în acest amestec și să nu o folosiți ca metodă permanentă de curățare, deoarece în timp, poate înnegri.

Curățarea aurului cu bicarbonat de sodiu

Bijuteriile din aur care s-au înnegrit în timp pot fi deschise la culoare cu ajutorul unei soluții din apă caldă, bicarbonat de sodiu și puțină sare de masă. Bicarbonatul dizolvat în apă nu deteriorează aurul și nici nu îl zgârie, însă este recomandat să îl folosiți doar pentru a reda culoarea inițială a bijuteriilor din aur.

Curățarea aurului cu oțet

Oțetul este foarte eficient în a recăpăta stralucirea bijuteriilor din aur. Trebuie doar să puneți bijuteriile într-un bol cu oțet, timp de 20-30 de minute. Curățați-le apoi cu o periuță de dinți moale, clătiți-le și uscați-le cu o cârpă.

Aveți grijă la următoarele aspecte:

  • Pentru a evita depunerile de calcar ar fi bine ca bijuteriile să fie scoase atunci când faceți baie.
  • Aurul este un metal moale, sensibil la zgârieturi și lovituri, deci trebuie protejat de acțiuni mecanice.
  • Clorul este un dușman al aurului, astfel, prin expunerea repetată, clorul va slăbi structura bijuteriei de aur și, eventual, o va face să se rupă, deci preferabil este ca înainte de a intra la piscina sau spa să le scoateți.

În general, indiferent de metalul din care sunt meșterite, bijuteriile trebuie depozitate și păstrate în locuri uscate, curate, protejate  de umiditate excesivă, pentru ca acestea să-și păstreze aspectul estetic: luciul, culoarea, suprafața netedă, cât mai mult timp.

În martie 2019 Kuki a lansat colecția de bijuterii minimaliste din aur 585.