Toate produsele sunt în stoc. 069570190 062117727
  • Română
  • Русский
  • English

Butonii, element definitoriu al personalității unui bărbat…

butoni camasa

Aș spune că bărbații sunt ceva mai ”defavorizați” spre deosebire de femei, care au o multitudine de ținute și fiecare dintre ele necesită asortate cu diverse bijuterii: coliere, cercei, brățări, inele… Și stai, apoi vine altă alegere: din aur, argint, cu pietre și tot așa… E cam complicat…

În cazul bărbaților e simplu, ceasul, costumul  asortat potrivit cu o pereche de butoni  și sunt gata.. Dar cînd  și unde au apărut butonii?

Deci, istoria butonilor începe în anii 1200, când pentru a lega mânecile erau folosite bucăți de piele sau sfoară. Începând cu secolul al XVII-lea, sfoara a fost înlocuită cu bucățele de ață colorată, rolul funcțional fiind dublat de cel decorativ. În secolul următor, regele George alAngliei a înlocuit ața cu bijuteriile pentru a da mai multă eleganță ținutei.

Stilul și materialele din care erau confecționate aceste accesorii erau extrem de variate, sub formă de zale, rotunde, plate, din una sau mai multe bucăți, cu încrustatii din email, argint, oțel, safir sau platină. Odata cu emigrarea, în diverse zone ale continentului, a manufacturierilor de origine germană, care se perfecționaseră în arta bijuteriilor decorate, butonii capată forme din ce în ce mai originale și mai atent lucrate.

Ei bine, astăzi butonii sunt considerați accesorii potrivite atât în ținuta de business, cât și la cea de eveniment și pot fi personalizați sau stilizați după dorințele fiecărui.

Cămășile cu butoni la manșete reprezentă un semn distinctiv, un plus de eleganță, o adevarată marcă a unui gentleman.