Toate produsele sunt in stoc. 069570190 062117727
 • Română
 • Русский
 • English

10 lucruri pe care nu le-ați știut despre Argint…

Argintul are o formulă chimică (Ag), și apare cu luciu metalic alb. Argintul este un metal cu o mulțime de aplicații. Este clasificat din punct de vedere tehnic ca metal prețios, dar are multe utilizări industriale și este folosit într-o varietate de tehnologii și produse pe care majoritatea oamenilor din lumea dezvoltată le utilizează zilnic.Mai jos vă prezentăm top cei mai mari producători ai argintului din anul 2020.

 1. Țara producătoare de argint numărul unu în lume este Mexicul. În 2020, țara a produs 5, 400 de tone metrice din metal, o creștere de 400 de tone față de numerele sale din 2019. Producția de argint în Mexic este de așteptat să crească în continuare în 2021.
 2. În 2020, China a produs 4, 100 de tone metrice de argint. Țara a sărit pe două locuri pe listă din 2016, iar țara produce aproape de patru ori cantitatea de argint pe care o face S.U.A. China și Statele Unite sunt comparabile în mărime.
 3. Există un salt mare în producție de la locul al patrulea la cel de-al treilea. Peru, a treia pe listă, a produs 3 800 de tone metrice de argint în 2020. Aceasta este o creștere de aproximativ 10% față de producția din 2019. Peru se crede că are cele mai mari rezerve de argint din lume, cu 120.000 de tone metrice cunoscute.
 4. Deși producția de argint a scăzut din 2019, Australia este încă pe locul patru pe listă, cu 1 700 de tone metrice de argint produse în 2020.
 5. Chile a produs 1 600 de tone metrice în 2020, în creștere cu 1 200 de tone în 2019. Acest salt dramatic a consolidat rangul țării ca al cincilea cel mai mare producător de argint din lume. Creșterea producției este de așteptat să continue, deoarece Agenția de Dezvoltare Economică a țării a creat un program de creștere a producției miniere prin eficiența energetică și reducerea costurilor.

Argintul este unul dintre cele mai vechi metale preţioase, fiind un simbol al purităţii şi al inţelepciunii.Pe lângă binecunoscuta frumusețe si strălucire a acestuia, iată câteva curiozitati despre argint:

 1. În Egiptul Antic si in Europa Medievală, argintul era considerat mai valoros decat aurul.
 2. Până la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros, fiindcă era singurul dezinfectant cunoscut. Un kilogram de aur prețuia cât 7 kilograme de argint. 
 3. Argintul a fost folosit in Primul Război Mondial pentru a preveni infecțiile.
 4. Apa păstrata în vase de argint are calitățile unui antibiotic natural extrem de eficient.
 5. Argintul pur are cea mai puternică conductibilitate fizică dintre toate metalele.
 6. Este folosit în producerea oglinzilor și depozitat în sticlă sau metale.
 7. Argintul este un reflector slab al luminii ultraviolete.
 8. Pentru a ameliora setea, atunci când nu se poate bea nimic, puteți ține în gură un obiect de argint.
 9. Organismul unui om cu masa de 70 kg conține aproximativ 0,07 mg de argint.
 10. Ușor de prelucrat, argintul dă naștere unor bijuterii superbe.

Acestea nu sunt neapărat foarte scumpe, dar cu siguranță ne uimesc prin lux și rafinament. Magazinul KUKI vă întâmpină cu bijuterii din argint și oferte demne de luat în seamă.