Cerceii pentru mireasă… cum îi alegem?

”Mi s-a întipărit în memorie chipul ei senin, trupul slăbuț acoperit de rochia sa albă și gingașă, care îi cadea lin pe umeri, voalul alb se desprinde ușor din părul ei… Cerceii lungi coboară lejer din urechiușe… Era atât de frumoasă… Era mireasa mea”, în viziunea lui totul este perfect.

Pe de altă partea ea afirmă: Ah… nu mi se potrivește machiajul, fardurile sunt prea impunătoare… Și rochia asta îmi cade de pe umeri… Voalul e prea lung… iar cerceii… ah, sunt atât de grei… mai bine alegeam o pereche mai mult comodă și ușoară…

Și eu o înțeleg pe ea, în ziua nunții ne copleșesc o mie și una de emoții. De ce? Pentru că e ziua pe care o visăm de mici și avem concepția că aceasta trebuie să fie perfectă, iar noi să arătăm impecabil. Când este  vorba despre alegerea ținutei, a bijuteriilor, a voalului, toate detaliile sunt importante și necesită privite per ansamblu. Chiar și cerceii de mireasă trebuie să corespundă unor criterii de selecție. Vă prezentăm mai jos care sunt acestea.

În dependență de detaliile și imprimeul rochiei: dacă rochia de mireasă conține cristale, optează pentru cerceii cu aceleași elemente, iar dacă rochia are perle atunci alege cerceii cu perle (Și da, uita de superstiția ”perlele aduc lacrimi”… căci acestea pot fi și de fericire). Dacă rochia de mireasă  are o croială simplă și gingașă armonizeaz-o cu o pereche cât mai minimalistă.

Culoarea: dacă rochia ta de mireasă este în nuanța clasică de alb, cel mai bine se vor potrivi bijuteriile din argint sau aur alb. Pentru o ținută în nuanțe calde de crem, ivory, roz pal, vernil sau șampanie, sunt ideale bijuteriile de culoarea aurului.

Coafura: cerceii candelabru sau cei lungi îți vor accentua cu distincție linia gîtului în cazul unei coafuri cu coc sau dacă ai părul ridicat într-o împletitură. Cerceii micuți conferă delicațete tuturor coafurilor, în special celor în care parul este prins în partea de jos.

Decolteul și colierul: O rochie fără bretele sau cu bretele foarte subțiri este în general permisivă pentru mai multe tipuri de cercei, deja în dependență de colier, dacă acesta este unul impunător optați pentru cercei delicați nicidecum supradimensionali și viceversa .

În cazul rochiilor pe gât, cu multe volane sau cu decolteu asimetric, este mai bine să renunți la colier pentru a nu aglomera inestetic partea din față a ținutei și poți accesoriza cu o pereche de cercei spectaculoși, tip candelabru.

Forma feței: dacă aveți fața rotundă puteți opta pentru o pereche de cercei lungi și subțiri, iar dacă aveți forma feței mai pătrățoasă veți putea purta o pereche de cercei mai mici și mai scurți; Cele cu forma feței ovală sunt cele mai norocoase pentru că au libertatea să aleagă ce formă de cercei își doresc.

Ai grijă ca bijuteriile să nu “eclipseze” rochia, ci doar să o completeze frumos. Acestea trebuie să fie din același material, aceeași culoare și nimic exagerat, căci: „Ce-i mult, strică”.

Și da, până la urmă comoditatea este esențială…