Cele mai renumite tipuri de argint

Cred că fiecare a auzit măcar o dată de expresia Argint 925, atunci când vine vorba despre bijuterii, dar știați ce alte tipuri de argint există?
Vă prezentăm noi cele mai renumite 4 tipuri de argint !

Argintul 999 este cel mai apropiat de elementul chimic pur. Este ștanțat cu inscripția 999, ceea ce indică o puritate de 99.9%, restul de 0.1% constă din oligoelemente. Acest tip de argint are o strălucire foarte fină și are o culoare mai cenușie. Argintul pur este mai puțin întrebuințat la bijuterii, deoarece este moale, se zgârîe ușor și își va schimba forma destul de ușor. Având în vedere acest aspect se întrebuințează la confecționarea colierelor și a cerceilor, care sunt piese de bijuterie mai puțin supuse loviturilor și a zgârieturilor.

Argintul 925 este un aliaj din argint, care conține 92,5 % argint și 7,5% alte metale. Așa cum argintul în formă pură este foarte moale și fragil,  acesta se combină cu alte metale pentru mai multă duritate în mod deosebit cupru sau zinc. Așadar, cifra 925 este o reprezentare a procentului de metal semiprețios din bijuterii. Acestea  pot să-şi schimbe culoarea în contact cu apa sulfuroasă, umiditatea aerului sau acidul transpiraţiei din corp, pentru a evita acest fapt bijuteriile se finisează cu un strat protector de rodiu, care le conferă un plus de strălucire.

Placarea cu argint acest procedeu presupune un produs metalic de bază care este acoperit cu un strat extrem de subțire din argint, aplicat pe suprafață. Bijuteriile placate cu argint au, în general, costuri accesibile. Dezavantajul de ordin estetic a acestora este faptul că, în timp, stratul de argint se va uza și va lăsa expus metalul de dedesubt. Aceste bijuterii nu vor avea o ștanță de calitate, ci doar sigla producătorului ca garanție a produsului. Dacă o bijuterie are sigla S925 asta înseamnă că aceasta este doar poleită cu argint și cu timpul va se va îngălbeni și va lua culoarea metalului ce o acoperă.

Argintul tibetan care se gașeste astăzi pe piață, fiind un aliaj din cupru și uneori staniu sau nichel. Aspectul său general este de argint antichizat, dar poate fi lustruit pentru a  evidenția formele complexe turnate pe piese. Bijuteriile tribale pot fi frumoase, dar rețineți că valoarea acestora constă în designul lor, nicidecum în valoarea materialului. Se recomandă atenție sporită atunci când achiziționați astfel de bijuterii.

Atunci când procurați o bijuterii, pentru a nu da greș, este necesar de a analiza utilitatea acesteia în raport cu prețul și cu timpul dorit de utilizare.